Toimenpiteet

Edellinen | Seuraava

118
Ylijäämäruoan hyödyntäminen

Jakamis- ja kiertotalous

Toimenpide jakautuu useampaan osaan ja liittyy myös toimenpiteeseen 99.

Hävikkiruokaterminaali Helsinkiin

Tavoitteena on perustaa Helsinkiinhävikkiterminaali, jonka suunnittelun pohjana hyödynnetään Vantaan Yhteisen pöydän mallia. Hävikkiterminaalin käyttöönotto tehostaa kauppojen, teollisuuden ja ruokapalveluyritysten tuottaman ruokahävikin hyödyntämistä ruoka-apukäyttöön. Keskitetty hävikkilogistiikka vähentää hävikkiruuan varastoinnista ja kuljetuksista syntyviä päästöjä, kun kymmenien toimijoiden ei tarvitse itse ajella ympäri kaupunkia hakemassa hävikkieriä, vaan logistiikka hoidetaan keskitetysti terminaalin kautta. Ruoka-avun kehittämishankkeen verkkosivut www.hel.fi/ruoka-apu.

Virallinen kuvaus
Toimenpideohjelman mukaan
Kannustetaan Helsingissä toimivia ruokapalveluja tarjoavia yrityksiä myymään ylijäämäruokaa esim. ruoantilaussovellusten avulla ja otetaan käyttöön Yhteinen pöytä -malli.
(Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmasta)
Eteneminen
Ajallaan
Aikajänne
Vastuuorganisaatiot
YtyPalkePalmiaPalu_YmpaNuso
Yhteyshenkilöt
  • Toivo Utso

    Toivo Utso

    palvelupäällikkö

    Elinkeino-osasto

  • Emilia Laine

    Emilia Laine

    projektipäällikkö

    Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus

Tietoja päivitetty 09.12.2019

Tehtävät

    Mitä on tehty?
  • 01.01.2019
    Hävikkiruokaterminaalin valmistelu

    Hanke aloitettu, projektitiimi koottu ja projektisuunnitelma tehty.

    Ks. lisätietoja toimenpiteestä 99: https://hnh.hel.ninja/action/99

  • 17.10.2019
    Toimenpiteen yhteyshenkilö valittu
  • 23.10.2019
    Toimenpiteestä on tilannekuvaus
    Mitä on tehtävä?
  • 31.12.2020
    Hävikkiterminaalin käyttöönotto

    Hävikkitermiaalin käyttöönottoa suunnitellaan, ks. tarkemmin toimenpide 99: https://hnh.hel.ninja/action/99

Mittarit