Mikä on Hiilineutraali Helsinki 2035?

Ilmastokriisi etenee huolestuttavaa vauhtia, mutta vielä on toivoa, kunhan toimimme heti.

Myös Helsingin kaupunki kantaa vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tälle sivustolle olemme keränneet 147 ilmastotekoa, joihin olemme Helsingin kaupungilla sitoutuneet. Tavoitteena on tehdä Helsingistä hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius tarkoittaa sitä, että Helsingin alueella tapahtuva toiminta ei enää lämmitä ilmastoa: liikkumisesta ei aiheudu kasvihuonekaasupäästöjä, rakennukset lämpiävät päästöttömästi, ja helsinkiläisten käyttämä sähkö tuotetaan päästöttömästi. 

Haluamme, että kuka tahansa pystyy seuraamaan, miten Helsinki etenee päästöjen vähentämisessä. Olemme keränneet jokaisen toimenpiteen tiedot omille sivuilleen tähän ilmastotyön seurantapalveluun, Ilmastovahtiin. Olemme myös avanneet kaikki taustaoletukset ja laskelmat, joiden perusteella päästöjä arvioidaan. Halutessasi voit tutustua tarkemmin myös niihin. Otamme mielellämme palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan!

Pyrimme järjestämään asiat niin, että ilmastoystävällinen elämä olisi helsinkiläisille ja Helsingissä vieraileville mahdollisimman helppoa. Kaupunki pystyy tekemään paljon, mutta helsinkiläisten valinnat ratkaisevat. Millaisessa kaupungissa sinä haluat elää? Hiilineutraali Helsinki syntyy yhteistyöllä ja sinua tarvitaan. Tervetuloa mukaan!

Usein kysytyt kysymykset